Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier

12-06-2017

Voor de firma Blumer wordt het op 30 april 2013 een bijzondere dag, als koningin Beatrix afstand doet van de troon; het was immers niemand minder dan Hare Majesteit die vorig jaar besliste dat het familiebedrijf ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ werd. Aan de eis dat bedrijven minstens honderd jaar oud moeten zijn voldeed men in Gendringen ruimschoots: de hoefsmederij die Gijsbertus Blumer in 1860 begon is in de meer dan 150 jaar die volgden uitgegroeid tot een succesvolle onderneming, die tegenwoordig bestaat uit een installatiebedrijf met showroom en een electrozaak. Blumer hecht echter nog meer waarde aan de tweede eis waaraan is voldaan:  een goede reputatie in de regio en een onbevlekt blazoen. ,,We vinden vooral belangrijk dat we bekend staan als een eerlijk bedrijf. We hebben een naam opgebouwd door generaties heen betrouwbaar te zijn geweest.’’ Als vierde generatie Blumer hebben Ans en echtgenoot Jan Robben jarenlang het berdij gerund en beiden zijn nog altijd aan de zaak verbonden. De dagelijkse leiding is tegenwoordig echter in handen van hun zonen Sjoerd en Tom.

,,Wij proberen wat meer afstand te houden’’, geeft Ans aan. ,,De jongens beslissen.’’ Een van de beslissingen die de broers namen was de verbouwing van de electrowinkel aan de Grotestraat 47, die onlangs compleet vernieuwd is. Blumer mocht zich al erkend partner noemen van de gerenommeerde merken Bose en Loewe, maar sinds kort geldt dit ook voor Miele. ,,We zijn nu een officieel Miele Innovation Centre’’, legt Sjoerd Robben uit. Als leverancier van was-, woon- en kookproducten werkt Miele nauw samen met het Gendringse familiebedrijf, waar een deel van de winkel door Miele zelf is ingericht. ,, Bijna alle huishoudelijke en inbouwapparaten uit hun assortiment staan bij ons opgesteld. Voor klanten is dit ruime aanbod van de laatste trends, kleuren en designs een prachtige gelegenheid om inspiratie op te doen voor thuis’’, maakt Robben duidelijk.

https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/onderscheidingen/predicaat-hofleverancier

De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en daarnaast minimaal honderd jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

http://www.hofleverancier.com

Op dit moment zijn circa 450 Nederlandse bedrijven door Zijne Majesteit de Koning gerechtigd tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. Zij voeren met trots het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Uiteraard is de liefde voor het vak gebleven. In de afgelopen decennia is de wereld veranderd. De kennis van de medewerkers van Blumer verandert met deze ontwikkelingen mee.